Är du medveten om din sida eller artikel är sökmotoroptimerad? Genom att jobba aktivt med sökmotoroptimering hjälper du ditt innehåll indexeras på bästa sätt – så era besökare hittar er! Vi berättar mer om vilka åtgärder vi gjort på vår egna sida!

Jobba aktivt med alla sidor – även startsidan

Vi vill synas i sökmotorer – det vill du nog med! Vi är positiva till att marknadsföra innehåll, men för att även klättra organiskt bland sökresultaten krävs det grundarbete i form av sökmotoroptimering. Inget vi berättar i denna artikel är unikt – det är så här best practice ser ut i världen av SEO. Läs vidare för att veta hur ni kan jobba aktivt med ert innehåll redan idag.

Rubriker

H1, H2, H3 – är detta något du stött på tidigare? Headings (rubriker) hjälper både besökaren och spindlarna (digitala robotar som indexerar och inte – phew – insekterna) göra klarspråk av innehållet.

En vanlig miss är att sätta fetstil (bold eller strong) på sin rubrik istället för att ge den en rubrik-tag som exempelvis H2, H3 osv.

Jobba aktivt med rubriker

Se gärna över era rubriker så att de har rätt rubrik-tagg. Även värt att tillägga är att less is more – det är kontraproduktivt att strössla innehållet med olika rubrik-taggar bara för sakens skull. Ta en sida/text i taget och ge den all den omsorg den behöver. Ont om tid? Då kan vi hjälpa er med detta.

Vi rekommenderar:
  • Sätt upp en strategi att börja med – vilka sidor blir smidigast att ta tag i först?
  • Prova med en rubriktät sida – sidan med integritetspolicyn brukar ofta ha en hel den rubriker (med all rätt!), hur ser era rubriker ut där?
  • Gör klart innan ni går vidare. Ja, vi vet, även den bästa kan falla offer till prokrastinering. Men inte idag, inte mer, är ni med oss?! *sätter igång storslagen musik i bakgrunden*

jobba aktivt med seo blogg-video

 

Jobba aktivt med användarvänligheten

Nu kanske vi är partiska till avskalat innehåll – men den som tycker om rörigt innehåll kan väl räcka upp en hand? Ingen? Nä, vi misstänkte det… Det finns få grejor som får en besökare att sticka illa kvickt – förutom dålig användarvänlighet då.

Kika på ert innehåll utifrån besökarens perspektiv

Sökmotoroptimeringen är (tack och lov) besökarens skyddsängel. Om ditt innehåll är användarvänligt kommer det också rankas bättre och därmed hittas enklare av de som söker efter det ni erbjuder. Och vem bestämmer vad som är användarvänligt då? Ja, hade vi haft ett direktnummer till den hade vi lagt in det här. Tyvärr är det inte så enkelt. Användarvänligheten ligger i betraktarens ögon – poetiskt, eller hur?!

jobba aktivt med ux blogg-video

Stick på semester – besök er egen hemsida

Härligt med lite semester, eller hur? Dina väskor är packade, hawaii-skjortan är på och passet nedpackat? Perfekt! Då sätter vi ner allt igen och öppnar upp en webbläsare istället – skriv in er webbadress så tar vi oss en titt. Vad tycker vi? Ser vi något vi kan förbättra redan nu?

Var självkritisk

Det finns ingen skam i att hitta små skavanker på sin hemsida. Även den bästa hemsidan har dom – hittar ni något ni inte gillar med vår sida välkomnar vi er att ge oss feedback, vi kan hantera det! Vad kan förbättras genom att flyttas, plockas bort eller kanske lyftas fram mer? Var inte rädd för förändring!

Sträck på dig och var modig

Nu har vi en lista (inte allt för lång, var snälla mot er hemsida) med punkter att åtgärda. Ta ett steg framåt genom att prova på att ändra något. Kom ihåg att säkerhetskopiera er sida först. Även små förändringar kan vara svåra att ta tillbaka om man inte har tungan rätt i mun.

Ta på dig ett par nya glasögon

Metaforiska såklart, köp inte nya om du inte redan var på väg att göra det innan du läste vår artikel. Det vi vill få fram är att det är enkelt att gå tillbaka till gamla vanor och spår – och det vill vi inte! Vi är på semester, vi har varit modiga och provat på något nytt, ändra inte tillbaka bara för att förändringen känns obekväm. Vem vet, er användarvänligt anpassade sida kanske är bättre konverterande än den där gamla godingen ni jobbade med innan?!

Tänk SEO från start

Lättare sagt än gjort – vi vet! De flesta (tror vi iallafall, rätta oss om vi har fel!) har redan tagit fram en hemsida och fyllt den med innehåll. Ja, då kan man inte göra detta tips. Det man kan bestämma sig för att från och med nu ska vi jobba aktivt med vår SEO.

Från start

Detta är en härlig position att befinna sig i. Världen är ens ostron – är det ens ett uttryck? Rätt oss om det inte är fallet.

Tillbaka till SEO-snacket!

Om ni är i startgroparna så är varje sida, artikel, upplagd bild (m.m.) ett tillfälle att sökmotoroptimera. Gör allt grundjobb från start. Detta är ett tillfälle att kavla upp ärmarna, inte sätta upp fötterna att vila på bordet.

Från och med nu

För er som redan har en hemsida  fylld till bredden med innehåll kan vi ge dessa råd

  • Ta hjälp för att sätta upp en hållbar/hanterbar strategi för att långsiktigt arbeta med hemsidans sökmotoroptimering
  • Vilka sidor har mest trafik idag? Börja med att ge dessa sidor kärlek. De sidor som har minst trafik kan vänta. glöm för guds skull inte bort dem bara. Hela hemsidans struktur är viktig i slutändan.
  • Känns det krångligt med SEO? Skaffa en dedikerad samarbetspartner som hjälper er. Med oss får ni kontinuerlig hjälp med er SEO genom att välja löpande optimering – vi sätter upp en strategi som vi följer för att få er hemsida i toppskick igen!
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Dela med e-mail

Kommentera

LÅT OSS
PRATA

Vi ringer upp dig – skriv in din information så hör vi av oss inom kort!

Vi är måna om personlig integritet. Genom att skicka kontaktförfrågan godkänner du vår integritetspolicy.